Caroline van Brakel-'t Hart

Spelregels Praktijk

Donderdag 7-5-2020

Lieve cliënten,

Vanaf maandag 11-5 mag ik weer aanraken! Ik ben er zelf heel blij mee en van wat ik tot nu toe gehoord heb, zijn er veel van jullie die daar erg naar uitkijken. In de pers kwam niet voor niets steeds vaker de term huidhonger voorbij, en dat men juist in deze tijd vol onzekerheid, angst, frustratie en overbelasting, zo’n behoefte heeft aan lichamelijk contact. En dat het ontberen daarvan grotere invloed heeft dan we misschien in eerste instantie verwachten.

Natuurlijk zijn er ook nu nog steeds richtlijnen waar we mee te maken hebben en leefregels van hoe we het kunnen gaan opzetten in de praktijk. Als je klachten hebt (hoofdpijn, keelpijn, neusverkouden, hoesten, benauwdheid en/of koorts) of als een huisgenoot klachten heeft en koorts, kan de afspraak in de praktijk niet doorgaan. Dan kunnen we de afspraak omzetten naar een telefonisch consult of videobellen, of de afspraak verplaatsen. Zelfs als je vlak voor de afspraak klachten merkt, moet je afzeggen, er worden dan vanzelfsprekend geen kosten in rekening gebracht.

Als je een afspraak hebt in de praktijk, kom dan zo kort mogelijk van tevoren naar binnen en kom alleen. Als ik je ophaal uit de wachtkamer vraag ik je eerst of je klachtenvrij bent, en ik vraag je je handen te wassen. In het gesprek blijven we ook nu op 1,5 m afstand. Als we naar de bank gaan, moet je een groot badlaken meenemen wat de hele bank bedekt en waar je dus helemaal op kan liggen. Ik raak geen hoofd of handen aan. Voor en na het aanraken was ik mijn handen. Voor je binnenkomst heb ik de stoel, tafel en bank ontsmet.

Voorlopig hebben we allemaal nog in grote mate te maken met de maatregelen zoals ze zijn afgekondigd, met beperkingen in ons dagelijks leven en met onzekerheden waar we tegenaan lopen. Blijf hierin goed bij jezelf, blijf goed voelen wat je past, ook als het toegestaan is, wil niet altijd zeggen dat het veilig voor je voelt, zeker als je bij een risicogroep hoort. Blijf gezond en hopelijk snel tot ziens.

Warme groet, Caroline