Caroline van Brakel-'t Hart

Spelregels Praktijk

Februari 2021

Ik wil jullie graag op de hoogte brengen van de nieuwe regels per februari 2021 in de praktijk.

Haptotherapie is een contactberoep en valt helaas niet onder de uitzonderingen die open mogen blijven. Wel mag ik in de praktijk behandelen indien er sprake is van een medisch noodzakelijke behandeling. Dit betekent dat er een verwijzing moet zijn van een huisarts, bedrijfsarts of specialist waarin verwezen wordt naar haptotherapie en mijn naam en de naam van de praktijk moeten erin staan.

Daarnaast werk ik met wandelconsulten (60 minuten), telefonische consulten (30 minuten) en videobellen consulten (30 minuten of 60 minuten).

 Bij een behandeling in de praktijk gelden onderstaande regels:

Als je klachten hebt (hoofdpijn, keelpijn, neusverkouden, hoesten, benauwdheid en/of koorts) of als een huisgenoot klachten heeft en koorts, kan de afspraak in de praktijk niet doorgaan. Dan kunnen we de afspraak omzetten naar een telefonisch consult of videobellen, of de afspraak verplaatsen. Zelfs als je vlak voor de afspraak klachten merkt, moet je afzeggen, er worden dan vanzelfsprekend geen kosten in rekening gebracht.

Als je een afspraak hebt in de praktijk, kom dan zo kort mogelijk van tevoren naar binnen en kom alleen. Draag in de wachtkamer een mondkapje. Als ik je ophaal uit de wachtkamer vraag ik je eerst of je klachtenvrij bent, en ik vraag je je handen te wassen. In het gesprek blijven we op 1,5 m afstand. Als we aan de bank werken, moet je een groot badlaken meenemen wat de hele bank bedekt en waar je dus helemaal op kan liggen. We dragen dan een mondkapje. Ik raak geen hoofd of handen aan. Voor en na het aanraken was ik mijn handen. Voor je binnenkomst heb ik de stoel, tafel en bank ontsmet. Tijdens de behandeling staat het raam open voor ventilatie en tussen de cliënten in lucht ik de kamer 15 minuten.